Bodensee

Vandaag ben ik volgens de jongens aan de beurt om een stukje te schrijven. Laat ik beginnen om te melden dat het tot nu toe een prachtige reis is. We zien elke dag een ander deel van Duitsland en genieten van de omgeving, elkaars gezelschap en het lekkere eten en drinken. Vandaag de Schwabische Alp verlaten . Vanuit Sigmaringen via de Donau het laatse stuk door Duitsland afgelegd richting de Bodensee. De etappa begon op tijd maar we hadden direct al de nodige vertraging door een zwaan die met 3 jongen een brugje versperde. Ik dacht dat ik zonen had die niet bang waren aangelegd maar dat blijkt toch iets anders te liggen.  Tussen de middag soep gegeten waarbij we gezelschap kregen van een niet onaardige (dronken) Duitser die mij complimenteerde met m’n goede Duits zonder dat ik nog maar een woord gezegd had, Vervolgens kon hij er maar niet over uit dat we helemaal vanuit Nederland waren komen fietsen. Na de middag verder zuidwaarts en uiteindelijk zicht op de Bodensee en het vervolg van onze reis namenlijk de Alpen. We blijven maar mooi weer houden en hopen dat dit ook in de Alpen het geval zal zijn. Vandaag toch nog weer 90 km en 600 hm gehad, Morgen een welverdiende rustdag. (in tegenstelling tot de jongens ben ik er wel aan toe) O ja voor ik het vergeet bedankt voor alle leuke reacties !! Erg leuk om elke dag van jullie weer aanmoedigingen te krijgen. Hieronder nog wat mooie foto’s:

De “mega” zwaan:20150712_082452

Mooi kasteel langs de Donau:20150712_082905

Lijkt vlak, maar toch echt op 750 meter hoogte! 20150712_094710

Afdaling van de Schwäbische Alp, Alpen in het vizier! 20150712_115324

Aangekomen aan de prachtige Bodensee!20150712_153926

Groeten van ons!Screenshot_2015-07-12-22-14-45

Screenshot_2015-07-12-22-16-32

Groet,

Gerald, Jochem en Koen

27 reacties

 1. Gerald, mooi verhaal, je hebt talent! Wat een belevenis zo met je jongens, geniet ervan hoor! Morgen lekker in t zonnetje rustdag, kunnen jullie de tour kijken
  Haha die hebben ook rustdag..

 2. Super!! Ik tel af… Nog een paar nachtjes en dan gaan we elkaar vast zien! Lekker rustig aan morgen hoor!! Xxx

 3. Wat een schitterende reis maken jullie toch! Leuk om te volgen! Morgen lekker relaxen en bijtanken. Even geen tour etappe! Veel plezier!

  Groet’n uut Heldern,
  Anneke

 4. Geweldig jongens! Zo bijzonder wat jullie doen. Mooi om te lezen. Ga morgen even bij Berlinde op de koffie! Groetjes van alle IJsselsteintjes en nog heel veel plezier!

 5. Dag mannen,

  Mooie verslagen en foto’s. Lijkt me ook een leuk tochtje op de HD als we met pensioen zijn Gerald :).
  Succes met de komende Alpen.

 6. Die dronken Duitser dacht dat je een landgenoot was. Komt door al die taart en drank. Nu zitten jullie ook vast uit te buiken. Succes morgen.

 7. Nou bijgetankt? Mooi zo kunnen jullie er weer tegen. Hoorde wel dat jullie om moeten fietsen, dassss pech!

 8. Wat een belevenis met elkaar, heel bijzonder! Mooie verhalen en foto’s, Succes en lekker genieten!

 9. Hallo jongens,
  Ik was net even bij Berlinde en zij vertelde mij van jullie verhalen!
  Heb het net allemaal gelezen! Erg leuk!
  Ik wens jullie nog heel veel fiets plezier!

 10. Hallo Gerald en de Jongens,Zijn net een lang weekend weggeweest.Hebben dus een paar dagen wat gemist.Zijn nu weer helemaal bij.Nu de tocht nog door de alpen(pas op voor de wilde overstekende koeien) het wordt wel erg warm dus veel drinken…..Succes morgen.En we volgen alles erg leuk hoor.Respect voor Gerald.Groetjes Henk en Joke

 11. Wat zijn dat prachtige foto”s van de Bodensee,
  ,Wij waren er dit jaar met vakantie,
  veel succes gewenst door de alpen.

  gr Henk en Bertha

 12. Hoi jongens & Gerald!! Prachtig om dit allemaal te lezen… bang voor een zwaantje… ha ha ha.. veel suc6 nog daar in zuid Duitsland … sterkte in de Zwitserse Alpen … ik blijf jullie volgen!!

  groet, Ingeborg

 13. Ook van deze familie uit heldern, heel veel succes met jullie verdere reis. Boven in de Alpen niet vergeten te jodelen met elkaar. Grusse fam schutmaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *