Dak van de tocht

Vandaag dan de dag dat we het hoogste punt van onze tocht bereiken. En het was nog een ongepland hogere pas dan we hadden voorzien. Wegens de afsluiting voor fietsers van de Arlbergpas hebben we nu vanuit het principe dat we toch fietsend door de alpen willen een zwaar alternatief gekozen namenlijk de route over de Silvretta pas. En dat principes soms veel kosten heb ik vandaag gemerkt. Na een hele leuke overnachting en prima ontbijt in Schruns (penison Heidi) vertokken rond 9 uur. Het echtpaat vertelde iedereen in de ontbijtzaal dat wij helemaal vanuit Nederland waren komen aanfietsen. Wij waren een attractie in de eetzaal. Direct vanuit het vertrek licht omhoog tot aan de voet van de Silvretta Hochalpenstasse, Een prachtige pasweg maar oei oei oei wat zwaar zeg. De jongens zijn direct onder aan de pas op eigen tempo naar boven gefiets, Het was afzien maar tegelijk fantastisch mooi. Prachtige alpenlandschappen, weinig verkeer en super weer.  Jochem was als eerste boven niet veel later gevolgd door Koen en aardig wat later kwam ik (kapot) boven op de top van de Bielerhohe |(zoals de pas eigenlijk heet) op een hoogte van 2032 meter.  Boven een mooi uitzicht op de gletschers en het stuwmeer. Veel aanspraak van Nederlandse toerisen boven. Na de welverdiende lunch afgedaald naar Landeck en een leuk pensionnetje gevonden, Al met al een machtig mooie dag waarbij we allemaal genoten hebben. Nog even de feitjes: 85 km , 1700 hm en 5 uur zuivere fietstijd.  Na eem paar biertjes nu plat en morgen weer een bergetappe ! Volgers nogmaals bedankt voor alle support !!!!!

Aan de voet van de pas: 20150715_094121

 

Op de pas, meer als 30 haarspeldbochten brachten ons naar meer als 2000 meter:20150715_111204

Aangekomen bij een eerste “stausee”:20150715_112004

Boven aangekomen!20150715_115734

Als eerste boven dus snel water kopen en weer naar beneden om pa op te halen, even een paar kilometers extra…;)20150715_123411

Selfie op de top! We konden allemaal nog lachen!20150715_132441

Zelfs een mooi uitzicht vanuit de badkamer!20150715_164020

Groeten, Jochem, Koen en Gerald

 

 

18 reacties

 1. Hé toppers. Goed bezig. Mooie verhalen en foto’s. Hou vol.
  Gr. André Brinkers

 2. Oh oh oh wat ben ik trots op jullie!!! Wat een knappe prestatie! Morgen nog de laatste dingetjes en dan kom ik ook met Linda jullie kant op! Tot heel gauw! xxx

 3. Zo Gerald! Knappe prestatie hoor! Ik hoop dat je morgen genoeg hersteld bent voor de volgende cols! Dat gaat je vast weer lukken met je jongens om je te steunen 🙂
  Bikkels!!

 4. Wauw wat een mooie omgeving is het daar toch!! Ontzettend knap jongens..(dat moet toch wel een goed gevoel geven zo een x een “atractie” te zijn) succes morgen!
  Groeten van hier

 5. Kijk even wat er op Gerald’s linker bil staat Jolan, sluikreclame in de Alpen!! Hahaaaa…

 6. mooi werk mannen. nog even doorbijten en dan kunnen jullie beginnen aan de afdaling. 🙂

 7. Hey toppers wat goed bezig zeg en zoooo moooi daar! Slaap lekker en morgen weer fris op naar de volgende top:-)

 8. Hallo lieve jongens.
  wat een prestatie en wat mooi daar boven .
  geniet er van verder nog veel succes.
  liefs van ons

 9. Hallo daar!!! Tsjonge wat een mooi verhaal weer!! Alle respect voor jullie en zeker voor Gerald, we vergeven hem dan ook zijn spelfouten (PENSION… 😉 haha!!
  Mooie foto’s ook. We zijn nu bij oma om afscheid te nemen voor ons vertrek morgen, een hele zware etappe naar (nieuw) ZEELAND 😉 haha!
  We hadden nog wel even willen skypen, maar oma zei dat jullie ws aan het eten zijn.
  In ieder geval wensen we jullie veel succes met het vervolg en in het weekend weer een mooie hereniging met moeder en vrouw BERLINDE!!

  Tot snel en geniet nog van de verdere reis!!

  Groeten en liefs,
  Oma Jansen, Jacqueline, Hajo, Joey, Nina en Gijs

 10. He Kanjers, wat een mooie foto’s zeg. Groot respect voor deze prestatie! Veel succes verder. Groetjes, Henk&Jeanet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *